Sidevisninger i alt

lørdag den 26. november 2011

Udstillingen på Københavns hovedbanegård

Det var en lang dag i går. 10 timers udstilling kan mærkes i ben og ryg. Men der var stor interesse for mine flettede tasker. Mange spurgte efter kurser. Det kan være jeg laver nogle i det nye år, men lige pt. er jeg booket fuldt op med aktiviteter andre steder.

Jeg havde en mappe med på udstillingen, jeg også havde flettet af kaffeposer. Den holdes lukket af en magnet, der er flettet ind i siden, så den er usynlig. Der ud over havde jeg flettet et hylster til en blyantholder. Det kunne også have været et syltetøjsglas eller en tobaksdåse.
SALG AF TASKER....   ALLE TASKER UDSOLGT PT.   Der flettes tasker hele tiden, så følg med på bloggen i tråden  - Tasker til salg.

Desværre fik jeg den største taske stjålet i løbet af et splitsekund. Det bliver meldt til politiet. Det skulle være underligt om, der er en taske nøjagtig magen til min.

Forsøger at vedhæfte en lille artikkel fra DSB´s interne net avis.

Tasken er lavet af kaffeposer og dåbskjolen er mormors brudekjole
Sideindhold
Ugen har stået i affaldets og klimaets tegn på København H, og fredag var temaet genbrug
Tasker lavet af kaffeposer, kakaoposer, S-togskøreplaner og teposer. Farverige og i flere forskellige størrelser står de linet op på den stand, der i den sidste uge har stået under uret på Københavns Hovedbanegård i anledning af Den europæiske uge for affaldsforebyggelse.
Driftsleder fra DSB S-tog Eva Ryom har designet og produceret taskerne i sin fritid.
»Jeg så fletteteknikken på nettet, og tænkte, at det måtte jeg simpelthen lære,« fortæller Eva Ryom om sin lille bibeskæftigelse, der kun kræver genbrugsmaterialer og selvfølgelig mange timers arbejde. En stor taske kan hun lave på 45 timer, mens en af de mindre koster hende 25 timer. Taskernes hanke er blandt andet lavet af gamle bælter eller hundesnore.

Få tøjet ud af skabet
På den anden side af boden står medarbejdere fra Frederiksberg Skrædderi, der har taget tøj med, som er lavet af tøj, der ellers ikke blev brugt mere. Blandt eksemplerne er en dåbskjole og en skjorte, der er lavet af mormors brudekjole.
»Tøj skal ikke bare hænge i skabet. Så kan man lige så godt lave det om og få det brugt. Der er mange, der køber brugte brudekjoler eller tøj fra Trendsales, og så hjælper vi med at få det lavet det om, så det passer. Hvis man tænker sig lidt om, kan tøj bruges i længere tid i stedet for at blive smide ud,« fortæller Rikke Eir.  
Fokus på affald og genbrug
Det er andet år Danmark er med i den europæiske affaldsforebyggelsesuge. Der er omkring 4000 aktioner over hele EU.
Ugen igennem har DAKOFA har sammen med Miljøstyrelsen og DSB S-tog brugt standen til at lave en række events under forskellige temaer. Mandag var temaet klimaet, tirsdag blev der sat fokus på det skjulte affald, onsdag var det vores papirforbrug, torsdag madspild og fredag var det altså genbrugsgaver.
På standen er en Klima-app til mobilen blevet præsenteret, en kok har demonstreret, hvad man kan få ud af de madrester, der måske ellers ville være havnet i skraldespanden og der er blevet delt frugter og chokolade ud, som virksomheder ville have kasseret på grund af små fejl i for eksempel firma-logoet. Normalt bliver det delt ud til herberger.
Sideløbende med arbejdet i boden bliver der samlet skodder op og uddelt lommeaskebægre på perronerne på hovedbanegården.

                          

4 kommentarer:

 1. Hvis du linker til intranettet, kan kun folk der er logget på en DSB computer se artiklen :)

  SvarSlet
 2. Hmmm... prøver at gøre noget andet.
  Tak for oplysningen.

  SvarSlet
 3. Det var sjovt at se taskerne udstillet på den måde. Og sikke en interesse... Håber du får den stjålne taske tilbage

  SvarSlet
 4. Hvor trist, du er blevet bestjålet, jeg håber du får din taske igen, for den står jo i mange timers arbejde. v.h. morkaren.

  SvarSlet